Onze goede doelen

18 november 2020

Wij zijn meter geworden!

NOV 2020 

Hoi, ik ben Arnout! Dankzij mijn meter, Bakkerij Aernoudt, start ik binnenkort aan mijn opleiding als assistentiehond bij Hachiko. Dankzij 'haar' zal ik gedurende 1.5 jaar klaargestoomd worden om mijn hulpbehoevend baasje te kunnen bijstaan.

Bedankt meter voor deze kans en steun aan Hachiko. Ik kan niet wachten om eraan te beginnen!

>> Meer weten over Hachiko of steun dit prachtig project.

Bakkerij Aernoudt schenkt 10 geveltuintjes

OKT 2020 - Eén van onze goede doelen die wij ondersteunen is de Gentse Geveltuinbrigade. In het najaar van 2020 schonken wij 10 geveltuintjes weg twv. €1.000. Deze 10 tuintjes zullen geïnstalleerd worden op 10 gevels van woningen rond onze hoofdvestiging in Gentbrugge.

De Gentse Geveltuinbrigade is een mobiele geveltuinbrigade zorgt voor een groenere, mooiere, gezondere en socialere stad! Project van het Gents Milieu Front (GMF).

Waarom?
Geveltuintjes zorgen voor een aangenamere straat, een zuiverdere lucht, een koelere straat en kan mensen verbinden. Gents MilieuFront wil samen - met de hulp van Gentenaars, wijkorganisaties en vluchtelingen, massaal geveltuintjes planten bij mensen die stiekem wel zo’n tuintje willen maar er zelf niet toe komen.

Hoe doen ze dit? 
We maken een mobiele geveltuinbrigade ploeg. De geveltuinbrigade bestaat naast vluchtelingen en mensen van Gents MilieuFront uit: een bakfiets gevuld met werkmateriaal, compost, planten, klimhulp en veel goesting.

Ontdek hier meer over ons milieubewust ondernemen en onze goede doelen.

200 gratis warme maaltijden...

AUG 2020 - Al enige tijd willen wij samen met onze klanten bijdragen tot een grotere maatschappelijke betrokkenheid en een duidelijke milieubewuste visie creëren zowel voor mens als dier. Sinds oktober 2019 vragen wij €0.10 per plastiek zakje. Hiermee wouden wij vooral het grote aantal plastiek zakjes in de winkel drastisch doen dalen. En dat is al gelukt!  Klanten die toch een zakje willen, sparen automatisch €0.10 mee voor één van onze goede doelen. 

Als eerste schenking hebben wij VOG, Voedselondersteuning Gent, ondersteunt met 200 maaltijdbonnen twv. €5. Dankzij deze gift en uw bijdrage konden 200 inwoners van Gent, die het niet gemakkelijk hebben, een héérlijke warme maaltijd komen eten in het sociaal restaurant ‘Balenmagazijn’ . Wij zagen alleen maar blije gezichten en vooral veel appreciatie!

Verder ondersteunen wij ook KRAS VZW, kring rond armoede, die twee keer in de week onze voedseloverschotten komt ophalen in Gentbrugge voor de Voedselbank (Toontje). 
 

"Wij blijven verder sparen. Blijf ons volgen voor de verdere projecten!" #geefomelkaar

Onze goede doelen...

Wij gingen reeds met zes Goede Doelen een partnership aan. Elke € 0.10 die wij ontvangen, komt op een gemeenschappelijke rekening en wordt integraal terug geschonken. Samen met deze verenigingen gaan wij aan tafel zitten en zullen wij hen ondersteunen waar het meest nodig is. 

 • Gents MilieuFront www.gentsmilieufront.be
  Het GMF wil via positieve acties het leefmilieu en duurzame mobiliteit een duwtje in de rug geven.
   
 • Zero plastic rivers www.zeroplasticrivers.com
  Zero plastic rivers heeft als hoofddoel het drastisch verminderen van de plasticvervuiling in rivieren.
   
 • Plastiek Boetiek www.plastiekboetiek.com
  Plastiek Boetiek schuimt de festivals en events af om met “machines” ter plaatse plastic te verwerken tot een nuttig voorwerp.
   
 • VoG Gent www.voedselondersteuninggent.be
  De vzw Voedselondersteuning Gent ondersteunt initiatieven die honger en armoede in Gent bestrijden.
   
 • Dierenasiel Gent www.dierenasielgent.be
  Een katten- en hondenasiel met enthousiaste dierenliefhebbers die zich inzetten voor het welzijn van de dieren.
   
 • Hachiko www.hachiko.org
  Hachiko vzw is een organisatie die assistentiehonden opleidt voor personen met een motorische beperking.